fredag 3 februari 2012

Hej på er!

Hoppas alla har det bra i kylan :) Jag tänkte dela med mig av ett recept, en personlig favorit ;) Jag har alltid en med mig på tisdagar när jag kör spinning med de andra i företaget! Jag hoppas att ni som tränar äter ordentligt efter en träning!! Det är jätteviktigt för musklerna att få ny energi, rätt energi såklart. När jag säger "rätt energi" tänker jag på frukter, grönsaker som avokado, fullkornsbröd med ost/skinka eller en bar :D Och såklart mycket vatten! Alltså, jag vill inte se någon av er äta en chokladkaka eller dricka läsk efter en träning. Det ger inget till kroppen så om man vill ha resultat av träningen: ät rätt energi :D
Så jag har en liten idé! Jag tycker att det är jätteroligt att laga mat och baka så varför inte dela med mig av lite recept? Om du har ett recept som du vill dela med dig så skicka bara länken/receptet så fixar jag resten! :) Sem.personaltrainer.uf@gmail.com
Här kommer mitt recept!


(Bild tagen av mig
Nyponbars
SVÅRIGHETSGRAD: Medel
TILLAGNINGSTID: Under 45 min
 PORTIONER: 8 bitar
Ingredienser

  •    1 dl grovhackade cashewnötter (naturella)
  •   1 dl pumpakärnor
  •   3 äggvitor
  •    2 dl havregryn
  •   3 msk nyponskalsmjöl (jag hade inte det men det gick jättebra ändå!)
  •   3 msk honung
  •   1 krm salt
  •   1 dl hackade torkade aprikoser (jag hade äppelbitar i istället, bara för lite variation)
  •   1 dl hackade torkade tranbär

Gör så här
1.     Sätt ugnen på 125°C.
2.    1.  Rosta de grovhackade cashewnötterna och pumpakärnorna i en torr och het stekpanna ett par minuter tills de får lite färg. 
2. Låt svalna. Blanda med äggvitor, havregryn, nyponskalsmjöl, honung och salt. Tillsätt de hackade torkade aprikoserna och tranbären. Rör om ordentligt.
3.    3.  Lägg bakplåtspapper på en plåt. Gör 2 längder (för 8 bitar) av smeten, ca 4 cm breda och 1 cm höga. Gör längderna så kompakta som möjligt.
4.     4. Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i bitar. Vänd dem efter ett tag så att de torkar runt om. Förvara i kylen i lufttät burk.
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre från t ex Semper eller Carlshamn
Tips
Krydda med kakao, kardemumma eller vaniljsocker. När jag rostade nötterna på punkt 2 hade jag på saltet, rekommenderar.  
Hoppas alla får en fin helg!
Med vänlig hälsning
Martina Odenius, ekonomi(och recept :)) ansvarig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar