Här kommer ett recept som jag tyvärr inte hunnit prova men ska försöka hinna med det :D Men kyckling kan aldrig bli fel!
Bild tagen av Fredrik Sandin Carlsson, recept.nu
Antal portioner: 4
Färdigt på: 1 timme
Ingredienser
1 kruka basilika
0.5 dl pinjenötter till peston
2 klyftor vitlök
100 g soltorkade tomater
50 g parmesanost till peston
2 msk olivolja
4 st kycklingfiléer
8 skivor parmaskinka
1 bit parmesanost
1 st blomkålshuvud
4 st svartrötter
1 påse spenat
5 msk pinjenötter att rosta
0.5 dl pinjenötter till peston
2 klyftor vitlök
100 g soltorkade tomater
50 g parmesanost till peston
2 msk olivolja
4 st kycklingfiléer
8 skivor parmaskinka
1 bit parmesanost
1 st blomkålshuvud
4 st svartrötter
1 påse spenat
5 msk pinjenötter att rosta
Gör så här
1. Lägg basilika, pinjenötter, vitlök, soltorkade tomater, parmesanost och olivolja i en mixer eller mortel. Stöt eller mixa till en grov massa.
2. Banka ut kycklingfiléerna till en tjocklek av cirka 0.5 centimeter. Lägg på pesto, skinka och parmesanost och rulla ihop. Knyt om med bindgarn.
3. Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingen i smör. Lägg sedan filéerna i en form. Stick in en stektermometer i en filé och sätt sedan in formen i varm ugn. Ta ut när innertemperaturen är 72 grader.
4. Hetta upp en stekpanna utan matfett och rosta pinjenötterna. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och bryn dem försiktigt i smör. Smaka av med salt och peppar samt de rostade pinjenötterna. Lägg upp allt fint och servera!
När jag lagar det här kommer jag ha pasta till, antingen färsk pasta eller farfalle. Om det är någon som äter enligt LCHF så går det jättebra att ha en grönsallad till! I salladen kan man ha avokado, babyspenat, körsbärstomater m.m. Även en ostbit som brie för att få upp fetthalten. Men till er som inte kör LCHF, ni kanske inte riktigt förstår vad jag menar med att få upp fetthalten så kör på med pasta, lika gott!
Om ni vill kan jag göra ett inlägg där jag beskriver LCHF och vad det innebär, bara att höra av er så fixar jag det!
Ha det bra!
Med vänlig hälsning Martina Odenius
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar